Synoptik

Det finns många olika sätt att använda House of Controls lösning på, och Synoptik är nog ett företag som sticker ut en aning. Synoptik Norge AS är ägare av de två optikkedjorna Brilleland och Interoptik, och driver totalt cirka 140 butiker i Norge. 57 Interoptik-butiker är franchiseägda, resten är egenägda.

”Vi har i huvudsak använt House of Control för att hålla reda på butikernas hyresavtal. Vi hade ett stort behov av att få en överblick över alla löptider och aviseringsfrister kopplade till våra avtal, något som inte var så lätt när allt baserades på Excel-blad. Vanligtvis är vi 3–4 personer som använder systemet. Dessutom finns det flera i företaget som drar nytta av systemet som en referens.”

Nina Tjeldflaat, financial controller på Synoptik Norge

Den största fördelen för Synoptik har varit minskad risk för att missa tidsfrister. När tiden närmar sig för ett avtals utgång skickas automatiskt ett e-postmeddelande till den som ansvarar för avtalet. De har då gott om tid på sig att utarbeta en vidare plan för användning av lokalerna och eventuellt omförhandla villkoren.

”När all information är på plats är lösningen helt fantastiskt. Vi har ett samlat digitalt arkiv som gör det lättillgängligt för alla som behöver information därifrån.”

De använder också lösningen för att samla avtal med franchisetagare och olika leverantörer av till exempel el och kontorsutrustning, samt en omfattande portfölj av företagsavtal. Annars används lösningen som referens. Användarvänligheten gör det är mycket enkelt att hitta det avtal man söker. Alla avtal har skannats som bilagor. Dessutom har Synoptik en specialanpassad förhandsvisning som visar de viktigaste delarna av avtalet.

Har du frågor om våra produkter?

Ring oss på +46 (0)73 400 50 27

... eller fyll i fälten nedanför. En av våra duktiga konsulter kontaktar dig inom 24 timmar för ett samtal utan förpliktelser.

Chat
Book demo