Aktuellt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Nyhet: Vitbok för alla ekonomichefer som vill kunna jobba smartare

Vi brukar ju säga att vi är ”ekonomichefens bästa vän” och vi menar det. Nu har vi sammanställt tips och råd från internationella experter om hur du kan göra ett ännu bättre jobb.

Fyra steg vid övergången till IFRS 16

I en ny guide delar Grant Thornton med sig av sina erfarenheter av övergången till IFRS 16.


House of Control lanserar ESG-lösning för enkel och exakt mätning av klimatavtryck

Företag som tar frågorna om hållbarhet, klimatpåverkan och samhällsansvar på allvar bör fatta sina beslut baserat på fakta. Känslor och gissningar är ”ute” när kunder väljer produkter och arbetssökande väljer arbetsgivare, nu är det konkreta och exakta siffror som gäller.


Äntligen: Digital signering av avtal och allt annat som måste bekräftas

Säkrare, enklare och snabbare: House of Control erbjuder nu digital signering av avtal och andra dokument – i samarbete med Europas ledande aktör, Signicat.


Så förbättrar du företagets kassaflöde

Cash is King – vare sig ni ska växa eller ta er an nya utmanande marknader. Här får du sju tips på vad du kan göra för att förbättra likviditeten i ditt företag.


Därför applåderar investerarna när CFO:n använder Complete Control

Ordning, översikt och järnkontroll på kostnader och framtida åtaganden. Detta är hårdvaluta för företag som vill skapa förtroende hos investerarna. Oftast är det ekonomichefen (CFO) som får huvudrollen när investerarna ska övertygas om att företaget är ett attraktivt investeringsobjekt. CFO:er i hela Norden tar nu ett norskutvecklat verktyg till sin hjälp.


Äntligen: Digital signering av avtal - och allt annat som måste bekräftas

Säkrare, enklare och snabbare: House of Control erbjuder nu digital signering av avtal och andra dokument – i samarbete med Europas ledande aktör, Signicat.


Processer som bidrar till en god implementering av IFRS 16

Kraven som följer med IFRS 16 är en utmärkt möjlighet att effektivisera ekonomiavdelningen, säger en tysk IFRS-expert på Cap Gemini. Här är hennes tips för en framgångsrik implementering.


Här är 7 anledningar till varför ni bör se över avtal som förnyas automatiskt

En av våra kunder säger att de är «hyperallergiska» mot avtal som förnyas automatiskt. Men vad är egentligen problemet med den här typen av avtal? Vi kan lista åtminstone sju olika anledningar till varför ni inom företaget bör se över dessa.


Vilka leasingavtal ska anges i balansräkningen?

Är leasingavtalet i praktiken en investering? Här berättar vi om de bedömningsgrunder som avgör om ett hyres-/leasingavtal ska bokföras i balansräkningen eller ej.

Chat
Book demo