Aktuellt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Oppfølging av inntektene

Årets användartrend 2018: Full kontroll på intäkterna

Ramavtal, abonnemang, löpande avtal, retainer. Fasta intäkter har manga namn - och ännu flera fördelar. De smartaste har ett robust system för att följa upp avtalen, inkluderat att prisjustera dem. Styr dina intäkter och få ut mesta möjliga av dina kontrakt!


Revisorn kommer – är årsbokslutet under kontroll?

Efter julefriden kommer revisorn - årsbokslutet är aldrig långt borta när det nya året börjar. Här är tipsen för en snabb förberedelse innan revisorsbesöket. Ledorden är effektiv kontroll av intäkter, kostnader, tillgångar och åtaganden.


IFRS 16

Omfattande implementering: Ingen tid att förlora med IFRS 16

Med IFRS 16 måste CFO i praktiken ha full kontroll över företagets samtliga hyresavtal. Tiden håller på att löpa ut för de företag som inte påbörjat förberedelserna för IFRS 16 -den nya redovisningsstandarden för hyresavtal. Införandet skapar i de flesta fall betydande företagsmässiga, praktiska och teoretiska utmaningar för CFO och medarbetare.


Det finns många där ute som tycker att IFRS är en enkel match, säger House of Controls IFRS-ansvarige

Stämningen är god på ekonomiavdelningarna runtom i Norden. De har nämligen insett att arbetet med IFRS-16 går snabbt och lätt bara man har rätt verktyg. Vår kollega Kathrine Resch-Knudsen har besökt många av dem och berättar att stressnivån har minskat snabbt.


Så hanterar Elkjøp sina 400 hyreskontrakt

Elkjøp Nordic hyr 400 butikslokaler runt om i Norden till en kostnad av en miljard kronor om året. Så här håller koncernen bakom Elgiganten och Elkjøp ordning på alla hyreskontrakt.


8 frågor om IFRS 16 du bör ha koll på omgående

Har ni löst de teoretiska, praktiska och affärsmässiga utmaningar som följer av IFRS 16 – den nya redovisningsstandarden för hyres-/leasingavtal? Den 1 januari 2019 börjar allvaret och det finns inga möjligheter att få dispens från de nya reglerna.


House of Control: Stabil tillväxt som gynnar kunderna

House of Control har haft en mycket god tillväxt under den första delen av 2018. Det är positivt för våra kunder: Nu investerar House of Control ännu mer i innovation, kvalitet och goda användarupplevelser.


Vi har lanserat en turbo för ROI

Complete Service Agreement är namnet på tjänsten som ökar kundens nytta, glädje och fördelar vid användning av Complete Control. Tjänsten förbättrar utbildning och support och innehåller ett par högst aktuella "godbitar".


Så här gör du dig redo för ”IFRS-hösten” 2018

Företagets hyres- och leasingavtal måste nu bokföras i balansräkningen, enligt IFRS 16. Här är våra och andra experters råd om hur du som CFO skall förbereda dig för att kunna utföra ditt arbete mer korrekt och effektivt.


Så skaffar företaget sig intäkter med ett penndrag och lite uppföljning

Ett kontrakt om årliga leveranser som ingicks 2004 är värt nästan 20 procent mindre 2018 om det inte justeras upp i takt med prishöjningen. Vad innebär det för slutresultatet?


IFRS 16: Har du svar på dessa frågor?

Har ditt företag system och processer på plats för att uppfylla de nya kraven?


8 bra anledningar: Därför är Complete Control bäst i molnet

Molnbaserad kontroll är bäst: Säkerhet, implementering, utveckling, uppdateringar, stabilitet... Det finns många bra anledningar till varför vi nu har flyttat Complete Control till molnet.


Hur man klarar sig utan de oersättliga

Enkelt och effektivt, baserat på förtroende för kompetenta, självständiga och ansvarsmedvetna medarbetare. Det är Norden i ett nötskal Men medaljen har en baksida: Hög grad av personberoende. Det kan ni göra något åt – med en nordisk lösning.

Chat
Book demo